webmarketing-design.com

Један од највећих успјеха ФК Славије у прошлости, је побједа против мађарског Ференцвароша у Средњоевропском купу 1940 године. Славија је тада савладала мађаре 3:0. Овај резултат не би био изненађујући, да у то вријеме Ференцварош није био један од најбољих клубова на свијету. У новијој историји Славија је играла запажену улогу у РС и БиХ. Након пласмана у Премијер лигу БиХ, Славија биљежи запажене резултате у овом такмичењу. Највеће успјехе Славија је уписала у Купу БиХ. У сезони 2001/02, док је играла у 1. лиги РС, Славија је одиграла полуфинале купа, гдје јој је противник био Жељезничар, тадашњи шампион БиХ. Пред препуним стадионом у Источном Сарајеву, Славија је поражена 2:1, док је у реваншу на Грбавици било 3:2 за Жељу. Двије године касније Славија је играла полуфинале и са Борцем из Бања Луке, али је поново заустављена. Полуфинале Купа БиХ, Славија је играла и у сезони 2004/05, али је боље од „соколова“ било Сарајево, које је у оба сусрета славило. 
Ипак, Славија је успјела у сезони 2005/2006 да освоји један трофеј. У финалу Купа РС, Славија је савладала Рудар из Приједора 3:2 и тако се окити још једним трофејом у богатој клубској историји.И коначно у сезони 2006/07, Славија је успјела да се пласира у финале Купа БиХ. Изабраници Миломира Одовића су сјајно започели ово финале. У Широком Бријегу Славија је одиграла 1:1 и имала повољан резултат пред реванш меч у Источном Сарајеву. Ипак, пред 7000 гледалаца, у 69 минути Ковачић је заледио срца домаћих навијача, па Славија на крају ове сезоне мора да се задовољи учешћем у Интертото купу. Ова сезона за Славију није била само успјешна играњем у финалу купа, већ и најбољим резултатом у Премијер лиги, гдје се Славија такмичи од 2003 године. Након полусезоне Славија је заузимала 5 мјесто и заостајала за Сарајевом 11 бодова. 
Сјајним играма фудбалера Славије „под диригентском палицом“ Миломира Одовића, „соколови“ су 4 кола прије краја заостајали за лидером Сарајевом само бод. У 27. колу дочекали су Сарајево на свом терену и већ у 8 минути успјели да поведу голом Стефановића. Ипак, Славија није имала среће и у једном тенденциозном суђењу за сарајево, примила је гол 2 минуте прије краја, чиме је већ тада титула била изгубљена. У наредном колу Славија је играла против Зрињског у Мостару и одиграла сјајно против Зрињског, али није ништа могла против судија. Иако је у посљедњим колима Славији измакла титула и Куп Уефа, ово је најуспјешнија сезона Славије у новијој историји. Сезону је Славија завршила на 3. мјесту.
Сезона 2008/09 тренутно је најуспјешнија у Славијиној историји. Потпуно заслужено фудбалери Славије су освојили прошле сезоне Куп БиХ и тако остварили најбољи резултат у историји нашег клуба. У реванш сусрету против Слободе која је донијела два гола предности из Тузле, наши момци су показали како се игра за свој дрес. Јунак сусрета био је наш млади голман Младен Лучић који је одбранио одлучујући пенал и то бившем играчу нашег тима, Илији Продановићу. Ипак до пенала наши момци су морали да анулирају предност Тузлака. Да Славија има и будућност показао је млади Огњен Тодоровић. Искусни Горан Симић га је пронашао у шеснаестерцу, а овај је искоса прецизним ударцем по земљи, матирао немоћног Мујкића. Славија је анулирала предност двије минуте прије краја. Микелини је неспретно реаговао и једну је лопту лоше захватио, а она је пребацила Мујкића и дошла до Спалевића који рутински постиже гол за 2:0. Приступило се извођењу пенала. У првој серији прецизни су били Спалевић и Окановић, а у другој Зимоњић и Золлетић. Након тога Куталија шаље лопту у доњи лијеви угао, а Мујкића у десни. У трећој серији за Слободу је непрецизан био Тосуновић, али му се одмах реванширао Станковић пославши лопту преко гола.
У истој сезони Славија је и у лиги заузела другу позицију те тако постала вицешампион, иза мостарског Зрињског, а тадашњи играч Славије Дарко Спалевић је другу годину заредом био најболји стријелац Премијер лиге. 2009 година ће бити исписана златни словима у историји Славија, јер је наш тим по први пут играо у Европској лиги. Стартовали смо од другог кола и за противника добили дански Алборг. Иако нам нису давани велике шансе против Алборга, наши момци су показали да је наш клуб озбиљан, те већ у првом мечу показали како се бори зта свој клуб. У Данској је бриљирао наш голман Младен Лучић, па смо се са прве утакмице вратили са 0:0. Реванш је био антологијски. Славили смо 3:1. Најрпије је Данце начео Левани Куталија, да би почетком другог полувремена Ђермановић повисио на 2:0. Данци су се кратко вратили у живот, али је у судијској надокнади Шћепановић главом потврдио пролаз нашег клуба. Треба истаћи да је асистент код сва три гола био Бранислав Арсенијевић. У 3. колу смо добили словачке Кошице. На Кошеву је било 2:0, а Кошицама 3:1 за Словаке. И поред тога наш клуб је у сезони 2008/09 направио најбољи резултат у историји клуба, а клуб је водио Зоран Ербез.

Распоред утакмица


НК Травник

ФК Славја

-:-

БХ Телеком Премијер лига БиХ
01.03.14. -:- - 20. КОЛО
• Сви резултати
Ext-Joom.com - free extensions Joomla

Табела

Премијер лига БиХ

1 ФК Жељезничар 43
2 НК Широки Бријег 40
3 ХШК Зрињски 40
4 ФК Сарајево 40
5 ФК Борац 38
6 ФК Олимпик
36
7 ФК Вележ 33
8 НК Челик 33
9 НК Звијезда 27
10 НК Витез 25
11 ФК Радник 24
12 ФК Славија 22
13 ФК Младост 22
14 НК Травник 20
15 ФК Рудар Приједор 19
16 ФК Леотар   9

Тренутно на мрежи


Укупно посјета гостију: 1039469
Највише дневних посјета: 7650
Највише тренутних посјета: 1050

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова

Спонзори Фудбалског Клуба"Славија" Источно Сарајево